Lees verder:
Onderlinge dressuur manegeruiters
Hoe werken de onderlinge dressuurwedstrijden voor manegeruiters?
- Deelname is alleen mogelijk met een manegepony of -paard. Kosten: € 10,- p.p.
- Er zijn 20 verschillende dressuurproeven (H1 t/m H20) die gereden kunnen worden. Deze zijn te verkrijgen aan de bar.
- Een beginner start bij proef H1. Iemand die al meer ervaren is, daarvan beslist de instructeur/instructrice die lesgeeft bij welke proef hij/zij mag beginnen.
- Tijdens elke wedstrijd zit er een deskundige jury die punten geeft voor de verschillende onderdelen van de proef. Zo kunnen winstpunten verzameld worden.
- Is het gemiddelde cijfer voor een gereden proef lager dan 6,5 dan ontvangt de ruiter/amazone geen winstpunt.
Ligt het gemiddelde cijfer tussen 6,5 en 7 dan ontvangt de ruiter/amazone 1 winstpunt.
Is het gemiddelde cijfer 7 of hoger dan ontvangt de ruiter/amazone 2 winstpunten. - Voor proef 1 t/m 4 geldt: Als je min. 4 winstpunten hebt voor een bepaalde proef, dan mag je de keer erna de volgende proef rijden.
- Voor proef 5 t/m 10 geldt: Als je min. 2 winstpunten hebt voor een bepaalde proef, dan mag je de keer erna de volgende proef rijden.
- Voor elke even proef (H2, H4, H6, H8 en H10) kun je stickers verdienen voor op de "verzamelstrik". De verzamelstrik is een ronde, metalen plaatje dat er uit ziet als een rozet. Zodra je een even proef gehaald hebt krijg je een sticker voor op de verzamelstrik. Zo kun je sparen om de rozet helemaal vol te krijgen en op deze manier jezelf te ontwikkelen in de dressuurwedstrijden.
- Voor proef 11 t/m 20 geldt: Als je min. 5 winstpunten hebt voor een bepaalde proef, dan mag je de keer erna de volgende proef rijden. Als je min. 10 winstpunten hebt voor een bepaalde proef, dan moet je de keer erna de volgende proef rijden.
- Voor elke even proef (H12, H14, H16, H18 en H20) kun je stickers verdienen voor op de "verzamelstrik". Deze verzamelstrik is iets anders dan de strik voor proef 1 t/m 10. Als je voor een even proef 5 winstpunten behaald, dan krijg je een sticker voor op de verzamelstrik.